Koalíció a Magyar Digitális Munkahelyekért

Európában és Magyarországon is kritikus méretet öltött az informatikai és digitálisan felkészült egyéb szakemberek, munkavállalók hiánya, mivel a különböző képzési formák nem tudnak lépést tartani a digitalizáció miatt ugrásszerűen megnövekedett kereslettel. Az Európai Unió december 1-én indítja útjára a Digital Skills and Jobs Coalition kezdeményezést, amely a munkaerőpiac rugalmasságának növelése érdekében összefogásra, folyamatos párbeszédre és határozott lépésekre ösztönzi az állami és piaci szereplőket, illetve oktatási és szakmai szervezeteket.

A koalíció hazai szervezésért felelős IVSZ nevében ezúton szeretném felkérni Önt, hogy vegyen részt a kezdeményezés hazai útnak indításában. A Koalíció a Magyar Digitális Munkahelyekért létrehozásának célja, hogy a digitális gazdaság fejlődésében érintett kormányzati, szakmai és civil szervezetek, illetve vállalkozások és oktatási intézmények közötti szakmai párbeszéd kereteinek kialakítása és a digitális munkaerőhiány mérséklését célzó javaslatok kidolgozása.

A kezdeményezés fővédnöke: Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár - Nemzetgazdasági Minisztérium

A Koalíció megalakulásának

időpontja: 2016. december 7. 15:00 - 16:30

helyszíne: GE székház, Budapest, Váci úti 117-119. B épület

Program:

  • Köszöntő
  • A Digital Skills and Jobs Coalition program bemutatása – Major Gábor, az IVSZ főtitkára
  • A Koalíció a Magyar Digitális Munkahelyekért elnevezésének, munkamódszerének meghatározása és elfogadása
  • Képviselők megválasztása
  • A Digitális Munkaerőprogram (DMP) első javaslatának bemutatása - Both Vilmos, az IVSZ elnökségi tagja

 

IVSZ logo

Eskills for Jobs 2016