Van egy olyan logika, ami az elmúlt évben áthatóan elterjedt. Van egy logika, amit a járvány is kikényszerített. Van egy logika, ami előremutató megoldásokhoz vezet. Van egy logika, ami mellett nem mehetünk el többé.  

Ez a hibrid logikája.

SMART 2021

2021-ben is éljük a transzformációt: újraalkotjuk a konferencia fogalmát! A tavalyi online SMART óta az online tér lehetőségei egy hibrid világhoz csiszolódtak és új, kiégésellenes formák alakultak ki. 

A hibrid logika igazán átható terjedése talán az elmúlt évben felgyorsult, és az élet, a technológia egyre több területét hódítja uralma alá: körülöttünk van a hibrid munkavégzés, hibrid események, hibrid technológiák, hibrid meghajtás, hibrid értékesítés, ember-gép hibrid rendszerek, hibrid energia rendszerek, és még sorolhatnánk. 

MIÉRT HIBRID? 

Mert minden jel arra mutat, hogy ez az alapjaiban megváltozott világ itt marad, és elemei egy új fúzióban léteznek majd a régivel együtt. 

Mert egy év alatt sok vállalat, folyamat alkalmazkodott az új helyzethez, így a hibrid működés, gondolkodás, értéklánc óhatatlanul megjelent a stratégiákban.  

Mert fel kell készülni arra, hogy a kapcsolattartási formák átalakulnak, és a digitális világnak egyre több emberi igényünket kell kielégítenie.  

Mert mindez szinte biztosan megváltoztatja viselkedésünket, a cégek, cégvezetők karakterisztikáját. Mert gyökeresen máshogy kell azokhoz viszonyulni, akik ezt a helyzetet élik, mint azokhoz, akik inkább megszenvedik. 

Mert a kihívásokkal teli időszakban még nyilvánvalóbb lett, hogy a profit és a társadalmi hatás hibridjét érdemes megcéloznunk. 

A SMART idén ezekre a kérdésekre keresi és adja meg a választ:  

 • Hogyan viszonyuljunk vállalatként és emberként a következő hónapokhoz, amikor az offline világ ismét erősödni fog?  
 • Hogyan képesek a vállalatok az új hibrid valósághoz megfelelően hangolni működésüket, szakembereiket? 
 • Mely üzleti folyamatok, iparágak épülnek vissza, és melyek szenvednek helyrehozhatatlan károkat? 
 • Milyen technológiák mentik meg az emberiséget, és melyek azok, amelyekre üzletet lehet, érdemes alapozni? 
 • 2021-2022 a felszabadult, postCOVID időszaka vagy az elszigeteltség kora lesz? 
 • Mennyire lesz (marad) hibrid az a világ, ami felé tartunk? 

MIÉRT KIÉGÉS ELLENI? 

Mert a digitális átállás nem hagyta érintetlenül emberi mivoltunkat: egyszerre volt a megmentőnk és a kiégésünk okozója. Mert a valódi hibrid nem éget ki, nem untat és újfajta értéket teremt. Mert számos alkalommal bebizonyosodott, hogy a szemléletformálás, az inspirációs özön és a networking csodálatosan tud működni az online térben, ezért a 2021-es SMART konferencián tovább újítanánk az online esemény fogalmát.  

A konferencia formátumait úgy alakítottuk ki, hogy minél kevesebb frontális jellegű program kerüljön a műsorba, és minél több emberi interakció valósulhasson meg az előadóink, illetve az előadóink és a közönség között is. Ha neked is hiányzik az érzés, amikor csak spontán belehallgatsz mások izgalmas beszélgetésébe, gyere el! 

A SMART-ra tervezett, előadói interakcióra építő formátumok: 

 

Szóval ha hibrid… akkor az offline térben is lesz SMART? 

Röviden: Igen! Az egyre kedvezőbb járványügyi helyzet, valamint a kormányzati döntések következtében végül minden akadály elhárult a hibrid SMART megszervezése elől! Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy már nem csak online, hanem akár offline is részt vehetsz a konferencián. Várunk téged is a Groupama Arénában június 10-én, ahol két hosszú év után végre személyesen is átélheted a SMART élményt, találkozhatsz a hazai technológiai, innovációs ökoszisztéma legfontosabb szereplőivel, az előadóinkkal, és persze az IVSZ csapattal is.

A szabályozások értelmében a konferencia offline részére csak érvényes védettségi igazolás bemutatásával, valamint extra biztonsági intézkedésként testhőmérséklet ellenőrzést követően tudjuk beengedni a résztvevőket.

Ne feledd, ha te is ott szeretnél lenni és találkozni rég nem látott ismerőseiddel, illetve személyesen szert tenni új kapcsolatokra, akkor válaszd regisztrációkor az offline lehetőséget!

A jelentkezés a „Regisztráció” oldalon található űrlap online kitöltésével és elküldésével lehetséges.

 

FIGYELEM!

A regisztrációkor ugyanarról az e-mail címről kizárólag egy személy regisztrációját fogadjuk, és kizárólag saját, névre szóló e-mail címet fogadunk el! Megértésüket köszönjük!

A SMART konferencia online része ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A SMART konferencia offline része fizetős, 25.000 Ft + Áfa / fő. Amennyiben a regisztrációkor az offline jelenlétet választotta ki a résztvevő, az IVSZ díjbekérőt fog kiküldeni a regisztrációkor megadott email címre, melyet átutalással tudnak kiegyenlíteni. A díjbekérőt a konferencia időpontja előtt 14 nappal állítjuk ki, amennyiben a konferencia megtartását hatóságilag is lehetővé teszik a jogszabályok.

 

A regisztráció tartalmazza: 

 • Az online konferencián történő részvételt.
 • A kísérő eseményeket (előzetes regisztrációhoz kötött)

 

A regisztráció megerősítését és visszaigazolását az IVSZ megbízásából a konferencia technikai hátterét biztosító RentIt Kft. végzi. A konferencián való részvétel feltétele a regisztrációs lap kitöltése érvényes adatokkal.

 

A rendezvényen a résztvevőkről kép és hangfelvétel készül.

Kérjük, hogy regisztrációjával kapcsolatosan forduljon bizalommal a munkatársainkhoz az a info@rentit.hu e-mail címen.

 

A konferencia szervezője:

Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
Centrál Udvar Irodaház B ép. I. emelet
1077 Budapest, Wesselényi utca 16/A
Tel: +36 1 266 6346
Fax: +36 1 411 0914
Iroda e-mail: smartkonferencia@ivsz.hu

 

A konferencia technikai hátterét biztosító partnere:

RentIt Kft.
1141 Budapest, Komócsy u. 9.
Tel: +36 1 468 3073
E-mail: info@rentit.hu

Szűrés

Kulcsszó
No Results Icon

Nincs a szűrésnek megfelelő találat.

Kérjük, módosítsd a szűrési feltételeket.

Szűrés

Kulcsszó
No Results Icon

Nincs a szűrésnek megfelelő találat.

Kérjük, módosítsd a szűrési feltételeket.

Támogatók

A SMART támogatói

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal T-Systems Codecool Google Aruba Cloud Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Századvég Digitális Jólét Program

Mi a SMART Conversations (drop-on edition)?

Egy audio alapú, élő chatelési lehetőség, ahol szabadabban lehetsz jelen és szabadabban szólhatsz hozzá, mint egy videokonferencián vagy egy hagyományos panelbeszélgetésben. A színpad nyitott, így nem csak kérdést tehetsz fel, hanem bármikor jelentkezhetsz hozzászólni, és akár formálhatod is a beszélgetés irányát, amelybe az online és offline résztvevők is becsatlakozhatnak. Ha ismerős vagy a Clubhouse-on, ezt élvezni fogod!


Hogyan csatlakozhatsz?

A beszélgetés platformja a Twitter Spaces lesz. Egyszerűen töltsd le telefonodra (Android / iOS)  a Twitter alkalmazást, majd regisztrálj / lépj be, nyisd meg a megfelelő linket vagy QR kódot (ezt e-mailben küldjük el neked a konferenciát megelőzően, valamint az online felületen is megtalálod majd), és már bent is vagy a SMART Conversations-ben! Senkit nem kell követned Twitteren a részvételhez, elég a linken keresztül csatlakoznod!

Csatlakozz az első SMART CONVERSATIONS-höz!

Felkészülni, vigyázz, kész? Céges stratégiák és tervek egy tervezhetetlen világban

11:45 – 12:45

 


A beszélgetés hallgatása

 1. Amikor csatlakozol a SMART Conversations Twitter Spaces-hez, akkor Listener (Hallgató) leszel. Ez azt jelenti, hogy ha beszélsz, akkor mások nem hallják.
 2. Az alsó szivecseke ikon segítsévégel tudsz emoji reakciókat küldeni a beszélgetés során, és mások reakcióit is láthatod.
 3. Mindeközben láthatod a saját és minden más résztvevő profilképét, amit kihasználhatsz kapcsolatépítésre.


Csatlakozás a színpadon folyó beszélgetésbe

 1. Ha szeretnél valamit mondani a többieknek, akkor a bal alsó mikrofon ikonra kattintva tudod megkérni a moderátort, hogy hívjon fel a színpadra beszélni.
 2. Ha a moderátor elfogadja a kérésed, akkor a profilod megjelenik a színpadon lévők ikonjai mellett. A mikrofonod csatlakoztatásáig el telhet pár másodperc: ezt várd meg, mielőtt beszélni kezdesz.
 3. Ha a színpadon vagy, a beszélgetés során a bal alsó mikrofon ikon segítségével tudod magad lenémítani vagy kihangosítani.

A moderátor nem biztos, hogy azonnal eleget tesz a kérésednek, és akár el is utasíthatja azt – attól is függ, hogyan halad éppen a beszélgetés, hányan vannak a színpadon. A moderátor akár le is némíthat – ha nagy hangzavar alakul ki, vagy nem tartottad be a SMART Conversations szabályait.


Hogyan is néz majd ki egy ilyen beszélgetés?

A beszélgetés felépítése várhatóan a következőképp fog alakulni:

 1. Első 15 perc: A moderátor az előre meghívott 3-5 panelistával beszélget a kijelölt témák mentén. Itt még nincs lehetőséged hozzászólni, Hallgató/Listener szerepben leszel.
 2. 15-40 perc: Már jelentkezhetsz a színpadra hozzászólni, de a panelisták előnyt élveznek: ők mindenképpen a színpadon maradnak.
 3. 40 perc után: Az anarchia ideje. 🙂 Persze viccelünk, de a beszélgetés harmadik felére a közönséghez kerül az igazi irányítás. Gyere a színpadra, és formáld a beszélgetést!
 4. Utolsó 5 perc: Az utolsó pár perc ismét a panelistáké: a moderátor leküldi a színpadról a többi résztvevőt. Ez a szálak elvarrásának, tanulságok levonásának, és az utolsó hajbókolásoknak az ideje a SMART Conversations-ben.

Mi a SMART Spaces?

A SMART Spaces egy olyan tér, ahol szabadon mozoghatsz, „odamehetsz” másokhoz, kis köröket alkothattok beszélgetésre másokkal egy-egy téma mentén – ahogy azt az offilne networking eseményeken megszoktad. Így az érdeklődési körödnek megfelelően építhetsz kapcsolatot, kapcsolódhatsz be különböző beszélgetésekbe a SMART vendégeivel. És ha nem tetszik az adott téma? Alkoss újabb kört és ismerkedj meg a többi résztvevővel!

Ha videón néznéd meg a használati útmutatót, kattints ide!


Hogyan tudsz csatlakozni?

A SMART Spaces platformja a wonder.me felülete.

A platform Chrome és Edge asztali böngészőkből érhető el, mobilról jelenleg nem tudod elérni.

Kattints az adott SMART Spaces linkjére, vagy használj QR kódot!

Csatlakozási linkek: TBC

Fontos: Engedélyezned kell a böngésző számára a kamerád és mikrofonod elérését a belépés előtt – a wonder.me használható kamera nélkül, de mikrofonra mindenképpen szükséged lesz.

A kamerádat semmilyen más alkalmazás ne használja, amikor belépsz!


A wonder.me felépítése

A wonder.me igazából egy üres felület, fehértábla, amelyen a résztvevők kis ikonokként vannak jelen. Amikor a felületre belépsz, senki sem hall téged vagy látja a kameraképed, csak az ikonodat látják, és te is csak mások ikonját látod.

Mik ezek a fehér téglalapok?

Különböző fehér hátterű területeket láthatsz, amelyeknek van valamilyen címe. Ezek a fehér területek jelzőtáblák: ha érdekel, amit a címben látsz, menj a területre beszélgetni másokkal! Ezeken a fehér szögletes területeken bármennyi résztvevő tartózkodhat.


Hogyan tudok beszélgetni másokkal?

Menj oda másokhoz, és videocsetelj velük!

 • Az ikonodat másik ikonjának közelébe tudod húzni. Kattints az ikonod mellé hosszan abban az irányba, amerre mozogni szeretnél! Így tudod húzni az ikonod!
 • Ha mások ikonjához, vagy egy ikoncsoporthoz közel elég közel húztad a saját ikonodat, akkor egy beszélgetésbe kerültök bele: ezt a körülöttetek megjelenő fehér körterület jelzi. Innentől kezdve videocsetelni tudtok egymással!

Egy ilyen fehér körben 15 résztvevő fér el.


Hívj meg másik résztvevőt is a körbe!

 • Ezekbe a körökbe további résztvevőket is meg tudtok hívni. Kattints az illető ikonjára jobb gombbal, és menj az Invite to circle! gombra!


Priváttá is teheted a kört: más nem tud csatlakozni hozzátok!

 • Kattints a jobb felő sarokban lévő lakat ikonra, és zárd le a szobát! Csak akkor élj ezzel, ha épp tényleg nem szeretnéd, hogy más csatlakozzon hozzátok!


Chatelj másokkal!

Írj üzenetet, amit mindenki lát!

 • A jobb oldalon lévő chat panel megnyitásával (💬 ikon) a felső sorban válaszd ki az Everyone szekciót.

Írj üzenetet, amit a veled egy körben beszélgetők látnak!

 • A jobb oldalon lévő chat panel megnyitásával (💬 ikon) a felső sorban válaszd ki a Circle szekciót.

Írj üzenetet egy embernek privátban!

 • A jobb oldalon lévő chat panel megnyitásával (💬 ikon) a felső sorban válaszd ki a Private szekciót. Itt görgetve bármelyik résztvevők kiválaszthatod, és üzenetet írhatsz neki!

Hallgasd meg a host mondanivalóját! (Broadcasting)

 • A host tud prezentálni mindenki számára. Ha elindít egy prezentációt (azaz broadcast-ot), akkor egy felugró visszaszámláló panel fog erre téged figyelmeztetni!
 • A képernyő bal felső sarkában lévő nyilakkal tudod állítani a host videóképének méretét!