Időpont: 2019. január 28. 18:00 – 21:00

Helyszín: Millenáris Startup Campus, Budapest, Kis Rókus utca 16-20., 1024, D épület

A résztvevők 3, tisztán technikai prezentációra számíthatnak. Az első kettő inkább elméleti, míg a harmadik gyakorlati, forráskódokkal tarkított lesz.

1. előadó: Budai Ádám, Ph.D. hallgató, Machine Learning kutató, BME tanársegéd

Ádám az OpenAI új megközelítésének, az OpenAI Five-nak a legutóbbi frissítéséről fog beszélni, arról, hogyan győzheti le a Dota 2. legjobb játékosait. Bemutatja a használt megerősítő tanulási algoritmus alapötletét, az úgynevezett PPO-t, és néhány további részletet is. A Dota 2 egy nagyon összetett játék, de a javasolt algoritmus meglepően egyszerű.

2. előadó: Szabados Levente, Machine Learning tanácsadó, a Frankfurt School of Finance & Management adjunktusa, a Kürt akadémia tanára, mentor

Levente előadásában néhány trükköt mutat majd be olyan esetekre, amikor nem áll rendelkezésünkre megfelelő mennyiségű adat egy Machine Learning projektünk során. Ezek a fortélyok lehetnek költségérzékeny tanulás, különböző mintavételi technikák, adatgyűjtés és adatfejlesztés, transzfer tanulás, stb.

3. előadó: Tóth Miklós, Machine Learning mérnök, szabadúszó informatikai tanácsadó, a Datapaó Big Data (Spark) oktatója

Miklós a második prezentációban bemutatott technikák gyakorlati részét fogja bemutatni Python, Tensorflow, és Keras segítségével. A forráskód elérhető lesz GitHub-on a meetup után.

További információkért és a jelentkezéshez kattints tovább a meetup weboldalára.