Elnököt választott az IVSZ Közgyűlése

2019.05.02

Laufer Tamás az IVSZ elnöke újabb három évig  

IVSZ Közgyűlés 2019

Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért éves közgyűlésén Laufer Tamást választották meg a szervezet elnökévé, aki sorozatban negyedik elnöki ciklusát kezdheti meg.   

Laufer Tamás beszédében hangsúlyozta, hogy az IVSZ tagjainak nagy része továbbra is informatikai vállalkozás, mégis egyre több tagtárs képviseli a korábbi „non-IT” szektort; olyan pénzügyi, agrár, vagy akár az ingatlanok területén működő cégek, amelyek felismerték a technológiai fejlesztések és a digitális transzformáció fontosságát.  

 

Elnöki célok és elképzelések 

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke

Laufer Tamás negyedik elnöki ciklusát kezdi

Ők minden bizonnyal a digitalizáció hiteles és hatékony képviselete miatt csatlakoztak hozzánk, de ezzel egyúttal ők maguk is hitelesítik azt, hogy az IVSZ immár: Szövetség a Digitális Gazdaságért

– tette hozzá az IVSZ elnöke.  

Laufer Tamás szerint a szövetség úgy lehet még sikeresebb, ha az elnökség tagjai személyes hitelességükkel és szakértelmükkel is hozzájárulnak az egyre szélesedő technológiai alkalmazási területeken azonosított feladatok megoldásához. Abbéli szándékát is hangsúlyozta, hogy a következő ciklus első felében az elnökségi tagok még aktívabbak legyenek a digitalizáció kritikus területein, ezzel is támogatva az IVSZ Iroda és az eddig is sikeres munkacsoportok munkáját.  

A szervezet elnöke szerint IVSZ-nek el kell érnie, hogy a digitalizációval kapcsolatos szabályozási, közpolitikai és fejlesztéspolitikai lépések ténylegesen katalizálják vállalataink fejlődését.   

Fő feladatomnak az elnöki ciklus első felében azt tekintem, hogy az új szerkezet kiépüljön, és az iroda hatékonyan tudja támogatni az új működést. Reményeim szerint ezt követően hátrébb léphetek, hogy 10 évnyi elnökség után átadjam a stafétát egy olyan új vezetőnek, aki osztja a fentiekben megfogalmazott víziót, és a szövetség hiteles vezetőjeként folytatja a megkezdett munkát

– tette hozzá Laufer Tamás.  

 

A Közgyűlés legfontosabb döntései 

Az elnökválasztás mellett a Közgyűlés elfogadta a 2018-as beszámolót, illetve a 2019-es költségvetést. A Közgyűlés a fentieken kívül elfogadta az Alapszabály, a tagdíjszabályzat, valamint a Társult tagságra vonatkozó rendelkezések változásait is. Ezek értelmében a közgyűlés döntött a TEÁOR kódokból fakadó korlátozások feloldásával kapcsolatban, aminek következtében minden olyan cég csatlakozhat az IVSZ-hez, amely elsősorban nem az IKT iparághoz kötődő tevékenységet folytat, de a digitális gazdaság alakításában tevékenyen részt vesz. 

A társult tagság intézménye nem változik: az IVSZ továbbra is várja azokat a nonprofit szervezeteket, egyetemeket, illetve az ágazatban szereplő olyan állami, szakmai intézményeket, amelyek társult tagként vennének rész a Szövetség munkájában és aktivitásukkal hatással szeretnének lenni a döntésekre, folyamatokra.  

Az éves tagdíj változásait a Közgyűlés szintén megszavazta. Ennek értelmében 2020-tól a tagdíjszámítás alapjául szolgáló, az előző lezárt év iparűzési adóalap 0,14%-os szorzója 0,12%-ra csökken. Az éves tagdíj maximális mértéke a mikro és KKV tagok esetében továbbra is évi 650 ezer forint, a nagyvállalati tagok esetében pedig (a csökkenő szorzó mellett) ez az összeg évi 900 ezer forintra emelkedik.  

A tagok döntöttek a Tiszteletbeli Elnöki tisztség létrehozásáról, mely címet az a személy kaphatja meg, aki legalább két teljes egymást követő választási cikluson keresztül eredményesen vezette a Szövetséget.