2016. október 15-23. a programozás hete Európában. Az EU Code Week üzenete: a programozás hasznos, egyben szórakoztató is, mindenki képes rá. Európában és immár Kínában, az Egyesült Államokban és más országokban is több millióan vesznek részt azokon a rendezvényeken, ahol megismerkedhetnek a programozással.

Csatlakozzatok ti is!

  • keressetek hozzátok közel meghirdetett eseményt a codeweek.eu weboldalán, és kapcsolódjatok hozzá vagy vegyetek részt rajta (A programkínálat folyamatosan bővül, ezért érdemes rendszeresen átnézni.)
  • szervezzetek magatok bármely a programozáshoz köthető figyelemfelkeltő, inspiráló eseményt: hívjatok oktatót vagy előadót, kezdjetek programozni!

 

JELENTKEZZETEK PROGRAMOKRA!

Csatlakozzatok diákjaitokkal tanórán kívüli, programozást népszerűsítő, vagy kódolásba bevezető eseményhez! Az EU Code Week kezdeményezéshez számos hazai programozást oktató szervezet csatlakozott. Foglalkozásaikon a diákok igazán izgalmas eseményen ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival. Az ő kínálatukat megtaláljátok a codeweek.eu eseményei között, és a honlapunkon is.

Ugrás az oldalra

 

Az EU Code Week oldalán regisztrált események

 

 

HÍVJATOK ELŐADÓT VAGY OKTATÓT!

Keressétek a kapcsolatot településeteken a programozás oktatásában jártas szervezettel, oktatókkal, cégekkel. Tartsanak az iskolátokban

  • programozó foglalkozást,
  • motiváló előadást arról, milyen előnyökkel indulnak a munkaerőpiacon a programozók
  • szervezzetek beszélgetést iskolátokba meghívott vendégekkel arról, hogy miért éri meg programozást tanulni, mennyi kapu nyílik meg azok számára, akik kódolni is tudnak.

Ebben segítünk.

Ugrás az oldalra

 

 

HASZNÁLJATOK OKTATÓANYAGOKAT!

Kezdjetek kódolni a tanulóitokkal játékos programozási környezetben! Az interneten elérhető számtalan izgalmas alkalmazás közül válogatva egy tekintélyes gyűjteményt állítottunk össze nektek.

Ugrás az oldalra

 

 

PROGRAMOZZATOK TI AZ OSZTÁLYOTOKKAL!

Válasszatok a felkínált minta-óravázlatok közül, használjátok egyben, és tartsátok meg az órát a leírtak szerint, vagy a feladatokból vigyetek be a tanórátokra egyet-egyet aktuális témátokhoz igazítva azokat! Az óravázlatokat gyakorló tanárok írták azoknak, akik szívesen tanulnak újat, most kezdenek programozni tanulóikkal.

Ugrás az oldalra

 

 

MOTIVÁLJATOK!

Kezdeményezzetek beszélgetést a tanulókkal, szülőkkel egy választott, a programozáshoz köthető témában tanórán vagy iskolán kívüli program keretében! Beszélgessetek a digitális írástudás és a kódolási ismeretek szükségességéről, a vele járó karrierlehetőségekről! Mutassátok meg a kódolás szépségeit, és azt, hogy miért „cool” dolog a programozni. Ehhez támogatásként egy, a témába vágó videótárat állítottunk nektek össze.

Ugrás az oldalra

 

 

NYERJETEK NÉPSZERŰ KÓDOLÁST-OKTATÓ ESZKÖZCSOMAGOKAT!

Szervezzetek EU Code Week eseményeket, regisztráljátok az iskolátokat, és pályázzatok a meghirdetett három kategória mindegyikére. Így lesz a legnagyobb esélyetek arra, hogy nyereményként magatoknak állítsatok össze egy, a kódolás oktatását támogató eszközcsomagot.

A pályázat feltételei

 

 

 

Az EMMI csatlakozásra felkérő levele az iskolákhoz: