Új pályázatok nyílnak IKT vállalkozások számára

2016.12.07

A várakozásoknak megfelelően jövő év első negyedévében az IKT vállalkozások számára közvetlenül három új kombinált (támogatás és hitel) pályázati lehetőség nyílik meg. Szolgáltatásaik és termékeik igénybevételét a nem IKT cégek számára nyíló szintén kombinált pályázati program segíti a jövőben. A várva várt pályázatok vissza nem térő lehetőséggel kecsegtetnek a hazai IKT szektor szereplői számára, saját vállalkozásuk és termékeik fejlesztésére, külpiaci tevékenységük ösztönzésére, valamint K+F projektjeik finanszírozására.

uj-palyazati-lehetosegek-ikt-vallalkozasok-szamara

A kiírások 2017. I negyedéveben válnak pályázhatóvá, azonban a projektek tervezése és előkészítése minden érintett számára kiemelt prioritás.

A kiírások több célterületet és üzletfejlesztési lehetőséget támogatnak (röviden összefoglaltuk alább, de bővebben is olvashatsz róluk a Fejlesztési és EU Források munkacsoport oldalán):

A GINOP-3.1.2-8.2.4-16  infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása kombinált hitel (10,1 Mrd Ft: 5,6 VT + 4,5 VNT) 1%-os hitelkamattal, 40%-os vissza nem térítendő támogatás révén kíván néhány száz KKV-t támogatni.

A GINOP-3.2.4-8.2.4-16 Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása kombinált hitel (4,5 Mrd Ft: 2,5 VT + 2 VNT), 35%-os vissza nem térítendő támogatás mellett, 1%-os hitelkamattal kívánja támogatni az internetalapú szolgáltatásokra, intelligens kliensek és eszközök használatára épülő üzleti cloud computing megoldások hazai piaci fejlesztését.

A GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hitel (105 Mrd Ft: 35 VT + 70 VNT), 50%-os támogatási intenzitás mellett, kísérleti fejlesztések támogatásával kívánja helyzetbe hozni a sikeresen pályázó KKV-at. A nyertes projektekben az intelligens specializáció elveinek megfelelő termékfejlesztés, a technológiaátadásra, a társadalmi és öko-innovációra irányuló beruházások megvalósítására nyílik lehetőség.

 

A konvergencia régiókban működő, nem IKT vállalkozások számára a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhő-alapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása kombinált hitel (39,4 Mrd Ft: 21, 9 VT + 17,5 VNT)) nyújt vissza nem térő lehetőséget. A pályázat célja, hogy 1%-os hitelkamat mellett támogassa a hazai KKV-k felszereltségének fejlesztését, technológiai háttérük és üzleti folyamataik digitalizációját.

 

A konkrét pályázati kiírások ütemezetten kerülnek meghírdetésre decembertől. A lehetőségekről és annak részleteiről naprakészen itt olvashatsz bővebben.