A jövő autói – Vezetőnélküli autók fejlesztése Magyarországon

2016.05.19 -

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Díszterem (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.)

A Nemzetgazdasági Minisztérium  – Günther H. Oettinger, az Európa Bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztosának budapesti látogatása alkalmával – 2016. május 19-én 9.00 órai kezdettel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.) konferenciát szervez:

A jövő autói  – Vezetőnélküli autók fejlesztése Magyarországon címmel.

Az elkövetkezendő években a kutatás-fejlesztés, az innováció és az új technikai megoldások fogják meghatározni az autóipart, melyben Magyarország aktívan részt kíván venni. Az autóipari fejlesztések egyik legmeghatározóbb iránya a jövőben a vezetőnélküli autó lesz, az ezen a területen elért eredményeket tekintjük át a konferencia keretében az iparág legfontosabb magyarországi szereplőinek (Audi,  Bosch, Continental, Festo, Knorr-Bremse, Mercedes, Thyssen Presta) részvételével.

A Magyar Kormány elkötelezett az ipar digitalizációja, az innováció vezérelt gyártási tevékenységek és a kutatás-fejlesztés támogatása, ösztönzése mellett, ezért e fontos eseményen Oettinger biztos mellett részt vesz és előadást tart Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

Az angol nyelven,  magyar szinkrontolmácsolással zajló konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Frissítés: A rendezvény teltházas, ezért sajnos további regisztrációkat nem tudnak fogadni a szervezők.

 

A tervezett program:

8.30-9.00: Regisztráció

9.00: Józsa János rektor üdvözlő beszéde

9.05: Orbán Viktor miniszterelnök megnyitó beszéde

9.20: Oettinger EU biztos előadása

9.45: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előadása

10.00-10.30: Kávészünet

10.30-12.30: Az autonóm vezetés fejlesztése

Előadások az Audi,  Bosch, Continental, Festo, Knorr-Bremse, Mercedes, Thyssen Presta cégek vezetői részéről  (előadók felkérés alatt)

12.30-12.45: Kávészünet

12.45-14.00: Smart City és Ipar 4.0

Előadások a Műszaki Egyetem, Prof. Dr. Lutz Heuser (Urban Software Institute vezetője), Prof. Dr. Günther Schuh (Fraunhofer Institute igazgató),  NNG,  Prof. Matolcsy Mátyás nemzetközi szakértő részéről

14.00: Ebéd – Állófogadás