CodeWeek FINAL logo2017. október 7-22. a programozás hete Európában és a világ sok más országban. Az EU Code Week üzenete: a programozás hasznos, egyben szórakoztató is, mindenki képes rá. Európa-szerte több millióan vesznek részt azokon a rendezvényeken, ahol megismerkedhetnek a programozással.

Csatlakozzatok ti is!

  • keressetek hozzátok közel meghirdetett eseményt a codeweek.eu weboldalán, és kapcsolódjatok hozzá vagy vegyetek részt rajta (A programkínálat folyamatosan bővül, ezért érdemes rendszeresen figyelni.)
  • szervezzetek magatok bármely a programozáshoz köthető figyelemfelkeltő, inspiráló eseményt: hívjatok oktatót vagy előadót, kezdjetek programozni!

Add your event

 

JELENTKEZZETEK PROGRAMOKRA!

Csatlakozzatok diákjaitokkal tanórán kívüli, programozást népszerűsítő, vagy kódolásba bevezető eseményhez! Az EU Code Week kezdeményezéshez számos hazai, programozást oktató szervezet és IT cég csatlakozik. Foglalkozásaikon a diákok igazán izgalmas eseményen ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival. Az ő kínálatukat megtaláljátok majd a codeweek.eu eseményei között.

Ugrás az oldalra

térkép

HÍVJATOK ELŐADÓT VAGY OKTATÓT!

Keressétek a kapcsolatot településeteken a programozás oktatásában jártas szervezettel, oktatókkal, cégekkel. Tartsanak az iskolátokban

  • programozó foglalkozást,
  • motiváló előadást arról, milyen előnyökkel indulnak a munkaerőpiacon a programozók
  • szervezzetek beszélgetést iskolátokba meghívott vendégekkel arról, hogy miért éri meg programozást tanulni, mennyi kapu nyílik meg azok számára, akik kódolni is tudnak.

Ugrás az oldalra

 

 

HASZNÁLJATOK OKTATÓANYAGOKAT!

Kezdjetek kódolni a tanulóitokkal játékos programozási környezetben! Az interneten elérhető számtalan izgalmas alkalmazás közül válogatva egy tekintélyes gyűjteményt állítottunk össze nektek.

Ugrás az oldalra

 

 

PROGRAMOZZATOK TI AZ OSZTÁLYOTOKKAL!

Válasszatok a felkínált minta-óravázlatok közül, használjátok egyben, és tartsátok meg az órát a leírtak szerint, vagy a feladatokból vigyetek be a tanórátokra egyet-egyet aktuális témátokhoz igazítva azokat! Az óravázlatokat gyakorló tanárok írták azoknak, akik szívesen tanulnak újat, most kezdenek programozni tanulóikkal.

Ugrás az oldalra

 

 

MOTIVÁLJATOK!

Kezdeményezzetek beszélgetést a tanulókkal, szülőkkel egy választott, a programozáshoz köthető témában tanórán vagy iskolán kívüli program keretében! Beszélgessetek a digitális írástudás és a kódolási ismeretek szükségességéről, a vele járó karrierlehetőségekről! Mutassátok meg a kódolás szépségeit, és azt, hogy miért „cool” dolog a programozni. Ehhez támogatásként egy, a témába vágó videótárat állítottunk nektek össze.

Ugrás az oldalra

 

 

NYERJETEK KÓDOLÁST OKTATÓ ESZKÖZCSOMAGOKAT!

Szervezzetek EU Code Week eseményeket, regisztráljátok az iskolátokat, és pályázzatok a meghirdetett három kategória mindegyikére. Így lesz a legnagyobb esélyetek arra, hogy a kódolás oktatását támogató eszközcsomagot nyerjetek.

 

Amennyiben kérdésetek van, keressétek bizalommal az EU Code Week nagykövetét az eucodeweek@ivsz.hu email címen.