Ezen az oldalon olyan kisfilmeket gyűjtöttünk össze, amelyek jó alapot tudnak teremteni egy pályaorientációs, motivációs beszélgetésnek. A kisfilmek között találsz olyanokat, amelyeken programozók, az IT világ meghatározó szereplői beszélnek a programozás fontosságáról, az digitalizáció szerepéről a gazdaságban, az oktatásban, a mindennapjainkban. Keress a tanulócsoport számára inspirálót a felkínáltak közül, és beszélgessetek a diákokkal pályaválasztásról, arról, hogy milyen mértékig határozza meg a digitalizáció ma a munkahelyi környezetet, a munkafolyamatokat, alapvetően a munkavégzést, hogy piacképes informatikai szakmával munkahelye biztos lesz, a fizetés jó, hogy a lányok egyre nagyobb számban vannak jelen ezeken a területeken.

 

Használd az alábbi gyűjteményt, szervezz EU Code Week eseményt, regisztráld a codeweek.eu oldalon, és az iskolátokban megvalósult többi tevékenységgel együtt pályázzatok!

 

 

A beszélgetésekhez háttéranyagnak javasoljuk a következőket:

 

Sikeres cégvezetők a programozásról

Programozás gyerek és felnőtt szemmel

 

A szilícium völgy olyan szupersztárjai beszélnek a programozás hasznáról, mint a Facebook megalkotója Mark Zuckerberg, vagy a Microsoft alapítója Bill Gates

 

Egy 12 éves fejlesztő programozó mutatkozik be a TED-en

 

TED előadás a következő címmel: Tanítsuk meg a gyerekeknek a forráskód írást

 

Barack Obama a kódolásról

 

A Gazdaság TV riportfilmje a programozói keresetekről és a betöltetlen programozói álláshelyekről

 

 

Ezen az oldalon programozók mesélnek személyes élményeikről:

Hogyan kezdtem programozni - történetek programozóktól

Kínáld fel tanulóidnak, hogy olvassák a szövegeket, osszátok fel közöttük, ki melyiket dolgozza fel, és szervezzetek közös beszélgetést! Legyen a témátok az, hogy mit csinál a programozó, hogy érdemes elkezdeni, miért szeretik a munkájukat a szövegek szerzői!

 

 

 

logosor2