Az EU Code Week az Európai Bizottság szemléletformáló kampánya, amelyre idén 2018. október 6-21. között kerül sor. Az egész Európát lefedő, sőt már más kontinensek országaiba is elérő Code Week célja, hogy a digitális jártasság fontosságára hívja fel a figyelmet és a programozást szórakoztató és könnyed formában hozza közelebb az emberekhez. A hazai kampány elsősorban diákokra fókuszáló rendezvényei keretében a diákok megismerkedhetnek a kódolással és ennek eredményeként remélhetően minél többen választják a későbbiekben a továbbtanulásra a természettudományokat.

A magyarországi kampány koordinátori szerepét 2013 és 2017 között az IVSZ töltötte be, 2018-ban pedig a Programozd a Jövőd! projekt révén kapcsolódik a kampányhoz, amelynek keretében motivációs előadásokat szervez diákok számára a 2018/19-es tanév első felében.

Tarts motivációs előadást!

Az informatikai cégek képviselői számos érdekes program, előadás révén tudják motiválni a diákokat a programozás tanulására, a digitális készségek fejlesztésére. Csatlakozz a kampányhoz és tarts motivációs előadás(oka)t diákoknak. Az IVSZ segít iskolát találni az előadáshoz és iránymutatást is ad (szükség esetén) az előadás tartalma tekintetében.

Bármely iskola csatlakozhat azáltal, ha programot szervez a diákoknak, előadót fogad. A program lehet az iskolában, de akár külsős helyszínen, egy informatikai cégnél is. Az IVSZ segít az érdeklődő iskoláknak előadót találni, így az iskola feladata mindössze a diákok „biztosítása”.

Amennyiben csatlakoznál regisztrálj a weboldalon vagy kérdésed lenne, keresd bizalommal Kovács Dórát a kovacs.dora@ivsz.hu e-mail címen.