A 2014-ben alakult munkacsoport elsődleges célja, hogy az IoT egyes részterületeiben kompetens cégeket összehozza.

Ezáltal segítse ezeket a cégeket az EU-s K+F forrásokért sikeresen pályázni és a K+F projektek során valóban piacképes, nemzetközi porondon is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat kifejleszteni és piacra vinni.

A megalakulás óta eltelt időszak az EU-s pályázati rendszer ciklikussága miatt pont lyukas volt, az előző ciklus projektjei már kifutottak, az új pályázatokat viszont még nem írták ki. Talán ennek is tudható be, hogy az aktivitás egyelőre kevéssé volt intenzív a tagok részéről. Ennek ellenére a munkacsoport két személyes megbeszélést is lebonyolított 2014-ben, melyeken összeállított egy IoT kompetencia mátrix-ot a terminológiai egyértelműség érdekében, emellett a munkacsoport vezetője több előadást is tartott az év során a témában, illetve véleményezte az IoT stratégiát.

A jelenlegi munkacsoport aktivitás növelése 2015-ben kiemelt terv, és ahogy közelednek a pályázati kiírások, ez remélhetőleg meg is kezdődik. Cél egy negyedévenkénti megbeszélés megtartása adott tematika mentén. A megbeszéléseken pályázati tanácsadó szakértők segítik majd információkkal, best practice-ekkel a tagokat, ami a várakozások szerint kellően vonzó lehetőség lesz azok számára is, akik eddig nem aktivizálták magukat a közös munkában.