Szabados Gábor az év CIO-ja

2015.08.28

Tizennegyedik alkalommal írta ki a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) az Év CIO-ja pályázatot, amelyet 2015-ben Szabados Gábor, az NNG Kft. informatikai vezetője nyert el. Idén első ízben különdíjasa is volt a pályázatnak, aki az államigazgatást képviseli. Ezt a díjat Tanka László, az Országos Katasztrófavédelmi Főhatóság informatikai főosztályvezetője kapta. A zsűri tagja volt az IVSZ is.

A szakmai szervezet először 2002-ben ítélte oda az Év CIO-ja díjat, amelynek a létrehozatalával az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára. A díjjal az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyarországi CIO-k (Chief Information Officer) munkáját kívánják elismerni.A kiírást 2011-ben módosították, a pályázóknak azóta nemcsak pályaművet kell beadniuk, hanem személyes meghallgatáson meg is kell védeniük pályaműveiket. A díjra szakmai szervezetek, cégek, valamint a zsűritagok is jelölhettek informatikai vezetőket. A zsűri munkájában a VISZ elnökségének képviselői mellett több szakmai szervezet (IVSZ, Magyar Projektmenedzsment Szövetség, Project Management Institute) vezetője, valamint a hazai szaksajtó képviselői, köztük a Bitport főszerkesztője is részt vesznek.

 

16_Szabados_Gabor_NNG

Szabados Gábor informatikai igazgató, NNG Kft.

 

Az Év CIO-ja díjat elnyerő Szabados Gábor két és fél évvel ezelőtt csatlakozott az NNG-hez. Akkor a cég létszáma még 350 fő körül volt az árbevétel pedig 38 millió euró körül alakult. Ma a cég teljes létszáma 800 fő fölött van, a várható árbevétel pedig 100 millió euró lesz. A rendkívül intenzív növekedés komoly odafigyelést igényelt az informatikai vezető részéről is. Az üzleti folyamatok átalakítását garázscégből nagyvállalativá olyan környezetben kellett végrehajtani, amikor minden folyamatosan változott: a szervezeti struktúra, az ügyfelek és a projektjek.

„Meggyőződésem, hogy egy jól működő IT szárnyakat adhat az üzleti területeknek is, ezért nagyon fontos a bizalom kiépítése. Mindenkinek biztosnak kell lennie abban, hogy az NNG IT infrastruktúrája jó kezekben van, és arra nyugodtan támaszkodhat” – áll az NNG informatikai vezetőjének a pályázatában. Ez számára azért is jelent az átlagosnál nagyobb kihívást, mert a cégnél az IT-n kívüli csoportokban is sok informatikus dolgozik, és rendkívül kritikusan viszonyulnak az IT által nyújtott megoldásokhoz.

forrás: Megvan az év CIO-ja