MENTA 2019 – Keleti Arthur videóinterjú

2019.06.25

Keleti Arthur, kibertitok jövőkutatóval, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnökével készítettünk videóinterjút a digitalizáció kihívásairól, az adatok világáról és arról, hogy miről szól majd előadása az idei MENTA konferencián.

Keleti Arthur 2019 MENTA

Nagyon nehéz korszak következik most a kiberbiztonságban, mert egyre kevésbé hihetünk a szemünknek, most már a tartalmak hamisítása, vagy megváltoztatása rendkívül könnyű, és a következő években az átlagfelhasználó szintjére is eljut. Ezáltal gyakorlatilag kinyílik a világ azok előtt, akik álhíreket akarnak terjeszteni. Tehát a legnehezebb dolog az lesz, hogyan szűrjük ki, hogy mi az igaz és mi a hamis. Ezekre a módszerekre kell odafigyelnünk, és erről kell a közeljövőben gondolkodnunk majd sokat.

Hol van az igazság, hol van a vigasz? – A kiberbiztonság, titkaink és a deepfake jövője, már amit elhihetünk belőle…

Azon, hogy ma a kibertérben mi igaz és mi nem, még az olyan globális szolgáltató, mint a Facebook is napokig gondolkodik. Mesterséges intelligenciával állítják elő és buktatják le az élethű, de hamis tartalmakat és az idén megjelent az AIC vagyis az Artificial Intellifence Crime fogalma is. Az is felmerül, hogy tudjuk-e pontosan, hogy mely információt akarjuk megvédeni? Egy kutatás szerint hamarosan az érzékeny adataink 75%-át nem tudjuk majd megőrizni, ezért inkább a nyilvános működésre törekszünk majd. A törvények komoly lemaradásban, a technológia irányíthatatlan előnyben van. Egy ilyen környezetben egy vállalati vagy állami döntéshozónak nincs könnyű dolga abban, hogy a védelemben hova helyezze a hangsúlyt, ha azt szeretné, hogy ipari, vállalati, állami vagy magántitkai vagy azok legalább egy része házon belül maradjanak.

Ha szeretnéd meghallgatni Keleti Arthur előadását, várunk a MENTA 2019 konferenciára. Siess, Early Bird jegyedet már csak június 30-ig válthatod meg. Ne maradj le, regisztrálj most!