Így maximalizáld a hasznot az adatvagyonodból

2016.12.07

Az EuDEco konzorcium által 2016. december 1-én szervezett workshop tanulságai nem csak a résztvevők számára hozhat hasznot és szolgálhat tanulságokkal. A „Hogyan hasznosítsuk a legjobban a big data-t? – hogyan adaptálják a stratégiájuk az adatgazdaság szereplői a folyamatosan változó keretfeltételekhez.

Így maximalizáld a hasznot az adatvagyonodból

Az Adatgazdaság egy fiatal gazdaság, amely jelenleg gyorsabban fejlődik, mint hogy azzal a szabályozók lépést tudnának tartani. Így számtalan esetben az adatgazdaság szereplői már kialakítanak egy stratégiát, elkezdenek aszerint működni, ám a helyzethez alkalmazkodó szabályozás alkalmazkodásra kényszeríti az adatgazdaság szereplőit is.

A workshop keretében két nagy vállalat képviselője mutatta be, hogy ők hogyan tudtak alkalmazkodni, hogyan változtatták meg stratégiájukat.

Előadóink: Nuria De Lama, az ATOS Research and Innovation európai programokért felelős menedzsere, illetve Lanfranco Marasso, az Enigneering Informatica SPA Smart City programigazgatója voltak.

Az előadásokat követően intenzív kerekasztal beszélgetés zajlott a résztvevők bevonásával. A beszélgetés során egyrészt azokat a legfontosabb pontokat gyűjtöttük össze, amelyek a szereplőket befolyásolják, hogy egyáltalán bekapcsolódnak-e az adatgazdaságba. Az alábbi ábra ezeket a pontokat tartalmazza.

A beszélgetés célja volt az is, hogy néhány konklúziót is összegyűjtsünk, amely segíthet másoknak az európai adatgazdaságba való sikeres bekapcsolódásban.