Kódoljuk át együtt az országot a Code Week-en!

2016.09.23

A Code Week-et már negyedik alkalommal rendezik meg az EU tagországai,  így Magyarország is azzal a céllal, hogy ebben az egy hétben közelebb hozzák a tanárokhoz, diákokokhoz, szülőkhöz a programozást és azt, hogy programozni ma már bárki meg tud tanulni, akinek minimális érdeklődése és affinitása van a téma iránt. A magyarországi programok koordinátora az IVSZ: kapcsolatot tart az európai szervezőkkel, összefogja és egy platforma hozza a keresletet és kínálatot, vagyis a programot kínáló cégeket és az érdeklődő iskolákat. 

Code Week 2016

Az idei évben október 15. és 23. között a lesz a kódolásé a főszerep, ez az a hét, amikor minél többen kipróbálhatják a programozás alapjait, bepillantást kaphatnak a programozók mindennapjaiba, munkájukba, és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre!

Lásd vendégül az iskolákat, vagy menj te vendégelőadónak!

Egyfelől keressük azokat a cégeket, amelyek szívesen vendégül látnának tanulócsoportokat, és bemutatnák nekik, hogy hogyan működik egy korszerű digitális munkahely! A programok tekintetében minden cég szabadon választhat, mivel várja a diákokat: tarthat előadást, interaktív programokat, játékos foglalkozást vagy bármit, aminek témája a programozáshoz köthető! 

Ehhez jelentkezni egyszerűen lehet: mindössze az a meghirdetett eseményt kell felvinni az EU Code Week hivatalos oldalára, onnantól pedig, hogy a program bekerült az adatbázisba, az IVSZ mint koordinátor minden lehetséges fórumon és felületen tájékoztatni fogja az iskolákat, így például azonnal kikerül a program hazai oldalára is.

Másfelől ha szívesebben látogatnának el a cég munkatársai iskolákba, hogy egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretei között beszélgessenek az informatikáról, a programozásról és a digitalizáció világáról, akkor az eseményt ugyanúgy rögzíteni kell a nemzetközi honlapon és az iskolák ez alapján is válogatni tudnak majd.

A legaktívabb iskolák, a legérdekesebb programokat szervező, illetve a legtöbb diákot megmozgató iskolák értékes nyereményekre is pályázhatnak. Az IVSZ és a támogatók által felajánlott nyeremények mindegyike olyan taneszköz, amely a programozás oktatását segíti. Az idei Code Week hazai szervezése a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács támogatásával valósul meg.

További információ: ivsz.hu/codeweek