Lányok, menjetek fejlesztőnek! – Szimulációs játékot tartott lányoknak az Ericsson és a Skool

2015.03.06

A pályaválasztás előtt álló lányok szimulációs játék keretében ismerkedtek a fejlesztői munkával az Ericsson és a Skool együttműködésében. A lányok ingyen, minden előképzettség nélkül vettek részt az Ericsson K+F Központjában zajló programon. A mobilapp fejlesztői munkát nők mutatták be a lányoknak, az est végén közösen összegezték a tanultakat, megismerve, hogy hogyan is néz ki a projektmunka a mindennapokban.

A Skool és Ericsson célja az volt, hogy megismertesse a lányokkal a fejlesztői, informatikai munkát, ezzel is lebontva azt a sztereotípitát, hogy a mérnöki szakma alapvetően férfias.

„A pályaválasztás előtt álló lányoknak nemcsak azt mutattuk meg, hogy miként áll össze egy-egy fejlesztői projekt, hanem azt is, hogyan épül fel egy napunk. Itt mindenki megtalálhatja önmagát, hiszen magára szabva választhat a feladatokat közül.” mondta el Cselik Viktória, a kutatás-fejlesztési központ részlegvezetője.

„Jelenleg a végzett informatikusok mindössze 6 százaléka hölgy hazánkban. Az Ericsson Magyarország K+F központjában jelenleg a kollégák kilenc százaléka nő – mondta el Jakab Roland a vállalat ügyvezető igazgatója. – Globális célkitűzésünk, hogy 2020-ra munkatársaink 30 százaléka közülük kerüljön ki. Most, a nőnap felé közeledve szeretnénk ezzel is programmal is megmutatni, habár a cél ambiciózus, de megvalósítható”

Az Ericsson a Skoollal közös projektek mellett a Lányok Napja elnevezésű összeurópai kezdeményezésnek is aktív résztvevője.