A folyamatos fejlődés hatására az informatikai rendszerek és alkalmazások terjedése az elmúlt években jelentősen felgyorsult. Azok a vállalkozások, amelyek nem félnek a digitalizáció útjára lépni és informatikai megoldásokat alkalmaznak lényegesen hatékonyabbak és versenyképesebbek a versenytársaiknál. Ennek megfelelően egyre kevesebb lesz az olyan munkahely, ahol nem lenne szükség valamilyen szintű digitális készségre, tudásra. Ez a folyamat tovább növeli az informatikai ágazat szolgáltatásai és az informatikai ismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti keresletet. A felsőoktatási intézmények által képzett szakemberek nem tudják fedezni az egyre jelentősebb szakemberigényt. Ezt felismerve egyre több hazai képző cég kínál rugalmas, a munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagáló informatikai képzést, melyek a különböző szintű digitális készségek elsajátításához segítik hozzá a résztvevőket. A weblaptervezőtől, a programozóképzéseken át a rendszergazda képesítésig igen széles a skála.

Az aktuális képzési kínálatról teljes körű képet adni nehéz, így a célunk az, hogy a felsőoktatási szervezeteken túl felhívjuk a figyelmét néhány releváns, informatikai képzést nyújtó szervezetre is.

 

Felsőoktatási intézmények

A linkek a felsőoktatási intézmények releváns karának vagy intézetének az oldalára juttatnak el! A meghirdetett képzések tekintetében javasoljuk a www.felvi.hu honlap áttekintését!

 

Informatikai szakképzést vagy felnőttképzést biztosító szervezetek

 

A Felnőttképzési Vállalkozások Szövetségének tagjai számos, a digitális iparághoz kötődő, jellemzően az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) megtalálható képzést kínálnak.