Időpont: 2017. október 9-10.

Helyszín: Egri Korona Borház (Demjén)

Tradicionálisan a mezőgazdaság számított az ország húzóágazatának, s méltán vált világhírűvé a makói hagyma, a szegedi paprika, a szürke marha, a racka juh, az akácméz vagy a kadarka, és hosszan folytathatnánk még a sort…

Anno a lakosság jó része élt a mezőgazdaságból, de mára a helyzet megváltozott. A tekintetben is, hogy a gazdáknak már nem kell folyamatosan kinn tartózkodniuk a mezőn, vagy benn lenni az istállóban ahhoz, hogy tudják, mi történik szűkebb pátriájukon. Hiszen ott vannak az okos szenzorok, a különféle precíziós gépek, no meg a drónok a szántók felett. Valóságos digitális cunami érte el a mezőgazdaságot, aminek köszönhetően az IT az agrárszektor valamennyi szegmensébe beszivárgott. Nem beszélve a generációváltásról! A fiatal gazdák már IoT-ről, felhőszolgáltatásokról, mobilapplikációkról beszélgetnek. Egyre többen ismerik fel annak szükségességét, hogy a hatékony termeléshez, tenyésztéshez, versenyképességük megtartásához és hosszú távú növeléséhez nem elég a föld és a traktor, szükség van a digitalizációra is. Csak így lehet olcsóbban és jobb minőséget előállítani.

S ha már az állami szereplők, a gazdák és az ICT-cégek triumvirátusával elmélyedünk az intelligens mezőgazdaság világában, akkor az elméleti ismereteket rögtön át is ültethetjük a gyakorlatba: az ITB Club szüretelni invitálja a hazai ICT-társadalmat! Emellett a résztvevők különböző szakmai, mezőgazdasági–informatikai programokon is részt vehetnek.

Regisztráció, program és bővebb információ a rendezvény honlapján érhető el.