Időpont: 2017. november 15-17.

Helyszín: Hotel Azúr (Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c

Hivatkozás: A kongresszus weboldala

Már szinte közhelyes, de bármerre nézünk, akár társadalmi, akár gazdasági területen, azt érzékeljük, hogy minden változik, méghozzá fergeteges sebességgel. A tavalyi kongresszuson megkezdett Ipar 4.0-hoz kapcsolódó kérdések ma is aktuálisak, sőt, a mindenre kiterjedő digitalizáció várható hatása mindennapi életünkre és így az ellátási láncokra megkerülhetetlen kihívások támaszt. A gyártótól a fogyasztóig terjedő ellátási lánc hajtómotorja fogyasztó, aki mindent azonnal szeretne, személyre szabottan és lehetőség szerint minél olcsóbban, ami nagy elvárásokat támaszt a gyártóktól a kereskedőkön át a logisztikai szolgáltatókig. Ezeknek megfelelni csak folyamatos fejlesztéssel, a megfelelő munkaerő biztosításával, a rendszerek összekapcsolásával, a digitalizációnak köszönhetően rendelkezésre álló, de jellemzően holt adattömegben rejlő lehetőségek kiaknázásával, a lánc szereplői közötti szorosabb együttműködésen nyugvó új üzleti modellek bevezetésével lehet.

A kongresszuson a fő iparági sajátosságok áttekintésekor megvizsgálják és bemutatják a különböző területeken (beszerzés – termelés – raktározás – disztribúció) már alkalmazott megoldásokat, illetve a várható újdonságokat.

Foglalkozak többek közt az integrált tervezés és kereslet-előrejelzés megoldásaival; a logisztikai tevékenység transzparenciája növelésének eszközeivel, az adatok információvá alakításának lépéseivel, az ebből kinyerhető gazdasági előnyökkel, a beszerzés 4.0 kihívásaival, az okos termelő, logisztikai eszközök és raktárak működtetésével, a hatékony alkatrészellátás trükkjeivel,  az automata-önvezető járművekkel, a virtuális valóság kiterjesztésében rejlő lehetőségekkel és azzal, hogy a vezetőknek milyen döntésekkel kell szembenézniük és hogyan tudják a munkavállalókat felkészíteni a változásra.

A témakörök kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítanank a fenntarthatóság kérdésére, és szeretnének rávilágítani azokra a lehetőségekre, melyekkel a beszerzési és logisztikai szakemberek járulhatnak hozzá egy élhető jövő kialakításához.