2016. évi ENISA Kiberhónap kampány

2016.06.15 -

IVSZ iroda (1077 Budapest, Wesselényi u. 16/a.)

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) minden év októberében nemzetközi kampányt szervez kiberbiztonsági hónap témában (European  Cyber Security Months – ECSM).

Időpont: 2016.06.15. (szerda) 15 óra

Helyszín: IVSZ iroda (1077-Bp. Wesselényi 16/a.)

A kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a  kibertérben megjelenő fenyegetések széles körű megjelenítése, főként képzések, tudatosító előadások, médiaesemények formájában. A kampányt az Európai Uniós országok rendezik, az ENISA ezt koordinációval és médiafelületek biztosításával segíti.

Az idei évben a kampány irányadó témái a bankbiztonság, a mobile malware, kiberbiztonsági képzések valamint a „cyber safety” (child extortion, cyber bullying & IOT) kérdései. A kampányhoz bárki csatlakozhat bármilyen tudatosító vagy figyelemfelkeltő tevékenységgel. Az idei évben az IVSZ is csatlakozott  a kampányhoz, ezáltal az IVSZ tagoknak is lehetősége nyílik a részvételre.

Bónusz: az összes program felkerül az ENISA erre az alkalomra készített portáljára és egyéb tájékoztató anyagaira, így a résztvevő cégek kis befektetéssel növelhetik európai ismertségüket! A kampány hazai állami koordinátora a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Annak érdekében, hogy az IVSZ tagsága számára is ismert legyen a kampány kerete, céljai, és megvalósítási formái, az NKI kampányvezetőjével együtt tájékoztatást tartunk az érdeklődők számára június 15-én szerdán 15 órától.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (a tárgyaló kapacitásunk miatt, hogy időben kereshessünk nagyobb termet, helyszínt).

Kérjük, az alábbi linken regisztráljatok: